lauantai 8. helmikuuta 2014

Ankkalinnan parisuhteista

Me kaikki Aku Ankka - lehden lukijat tiedämme, että Akun ja Iineksen suhde on täysin platoninen. Siihen ei kuulu seksi, mutta kuitenkin romantiikka aika ajoin. Akun ja Iineksen suhde on tosin melko kompleksinen. Usein toistuu tilanne, että Akun täytyy selvitä kiperästä pulmasta, päästäkseen Iineksen kanssa treffeille. Akun tilannetta ei helpota sekään, että Hannu Hanhi onnenkantamoisineen sotkee Akun suunnitelmat. Aku jääkin usein kalliolle soittelemaan lehdellä, kun Hannu ja Iines lähtevät illanviettoon.

Myös Iineksen suhde näihin kahteen veijariin on erikoinen. Se on hyvin ylimielinen ja kovin itsevarma. Iineksellä on tapana nauttia tilanteesta, jossa  Aku ja Hannu kilpailevat hänen suosiostaan ja voiton lopulta vie se, joka onnistuu hurmaamaan Iineksen ja palkkioksi pääsee treffeille tämän kanssa.

Aku Ankka - lehti ei kerro, miten Iineksestä on tullut näin vakavaa prinsessasyndroomaa poteva Ankka. Hän nauttii siitä, että hänellä on kaksi ritaria, jotka taistelevat huomiosta. Iineksen ylimielisyys onkin vertaansa vailla. Toistaiseksi ritarit Aku ja Hannu ovat olleet täysin Iineksen vietävissä. Suurta älykkyyttä ei kumpikaan ritareista näytä omaavan, vaan kaksintaistelevat vuodesta toiseen kyseenalaistamatta Iineksen motiiveja. Olisikin kiinnostavaa nähdä, kuinka Iineksen pasmat sekoavat, jos toinen ritareista päättäisikin lopettaa tämän kaksintaisteluasetelman.

On myös tilanteita, jossa Aku joutuu kilpailemaan parkettien partaveistä tai kuuluisaa näyttelijää vastaan. Akun eväät pärjätä tanssissa tai hurmaavuudessa ovat rajalliset. Joskus käy myös niin, että Akun toimiessa ja tehdessä oman luonteensa mukaan, ammattitanssija tai hurmuri jää Akulle toiseksi. Tällainen kekkeruusi usein paljastuu vilpilliseksi tai luonteeltaan täysin läpimädäntyneeksi hylkiöksi. Tällöin Iineksen kuva Akusta tavallisena ja siten rehellisenä Ankkana vahvistuu. Kuitenkin voidaan kysyä, kuinka paljon Iineksen ihastumiset Ankkalinnassa vieraileviin tähtiin on Akun kusettamista. Iines tietää, että pitämällä yllä Akun epätietoisuutta Iineksen kiinnostuksen kohteena, auttaa Iinestä näissä valtapyrkimyksissään Aku ja myös Hannu Hanhea kohtaan. Iines tietää, että tällä tavoin hän pystyy pyörittämään Akua oman pikkurillinsä ympärillä ja näin saamaan Akun kuuliaiseksi.

Jos Aku ja Iines joskus solmivat avioliiton, tuo liitto on todennäköisesti melko hataralla pohjalla. Toisaalta, jos Aku ei koskaan tule ymmärtämään, että Iines pelaa peliä Akun tunteilla, niin tuo liitto saattaa hyvinkin kestää pitkään. Merkit näyttävät kuitenki siltä, että Aku ei vieläkään ole oppinut tätä asiaa ja Iineksen peli saa siis jatkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti