keskiviikko 3. lokakuuta 2012

Ilona - Periodi 1986 -1990

Ilona oli 1980-luvun upea tamperelainen tyttöbändi. Kai Ilonaa voi sanoa tyttöbändiksi, kun vielä 80-luvulla ilonalaiset olivat tyttösiä. Tuo Periodi CD on kiva kokoelma bändin musiikkia. Siinä taitaa olla kaikki tunnetuimmat biisit. En tiedä johtuuko tamperelaisuudesta, mutta tunnistin lähes kaikki biisit vaikka en 80-luvulla niin suuri Ilona fani ollutkaan. Biisejä kuitenkin soitettiin radiossa ja TVstä tuli jokin taltiontikin YO-talolta. Vuotta en muista.

Toni Lähteenmäki on tosi ihku tyyppi. Toni on mahtava kitaristi ja hyvä lauluntekijä. Huumori on hauskaa biiseissä ja Opettaja ja lapset kaupungissa on varsin oivallinen kuva biisin nimen mukaisesta aiheesta. Muistan, että en oikein tykännyt Sirpa Tamlanderin laulusta 80-luvulla, mutta nykyään se kolisee ihan hyvin kuuppaan. Ehkä Tamlanderin aggressiivinen tapa tulkita oli tuolloin hieman vierasta minulle.

Biisit tuolla Periodi levyllä on kuuntelemisen arvoisia. Kokoelma CDn nimi Periodi sopii hyvin tyttöbändille, vaikka tuskin ilonalaiset musiikkia PMS ahdistuksissa ole tehnyt. Biisit on rentoja ja viihdyttäviä kuunnella. Leo on hauska biisi ja siinä naisnäkökulma tulee selkeästi esiin, jos vain se Leo tulisi kahville, eikä menisi Maurin kanssa kaupungille. Kesäpano oli ehdoton hitti, samoin Tonin soololevyllä ollut Haaveilen. Ehkä juuri näistä kahdesta biisistä Ilona tunnetaan parhaiten. 

Kannattaa tutustua Ilonaan, jos se ei vielä ole tuttu tai jos haluaa fiilistellä 1980-luvun muistoja tamperelaisesta viitekehyksestä käsin. Ei ole turha sijoitus, jos muutaman euron laittaa CDn hankintaan ja tukee näin suomalaista lauluntekoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti